Zonnevlinder Helmond | Stand van de bouw april 2020

Nieuws

De bouw van de 63 stadswoningen in nieuwbouwplan Zonnevlinder in de Helmondse wijk Weverspoort is al een heel eind gevorderd! De huurwoningen in blok 1 en 5 zijn zelfs al opgeleverd. Blok 2, dit zijn de koopwoningen op de bouwnummers 30 t/m 41, wordt volgende week opgeleverd.

Bij blok 3, dit zijn de koopwoningen op de bouwnummers 42 t/m 48, zijn de kozijnen geplaatst en is de stukadoor klaar met zijn werkzaamheden. Momenteel worden de installaties aangebracht en de schilder is gestart. Het achterterrein is ter plaatse van deze woningen ook al redelijk ver gevorderd. Naar verwachting zal blok 3 in mei worden opgeleverd.

Bij blok 4, de koopwoningen op de bouwnummers 20 t/m 29, zijn alle dekvloeren gelegd en zijn de stukadoors en tegelzetters drukdoende. Over 2 weken worden hier de kozijnen geplaatst en gaan we aan de slag met de installaties, het schilderwerk en de verdere afwerking. Onder voorbehoud van de nutsvoorzieningen wordt blok 4 in de eerste helft van juni opgeleverd.

Bij blok 6, de koopwoningen op de bouwnummers 01 t/m 09, zijn de kappen geplaatst en wordt nu het laatste metselwerk opgetrokken. Aansluitend worden de pannen gedekt en worden de platte daken dichtgeplakt. Binnen staan de trappen er al in en zijn de binnenwanden geplaatst. De installateurs zijn bezig met het leidingwerk. Zodra dit gereed is volgt de verdere afbouw. De verwachte oplevering van blok 6 is in juli.

Bij blok 7, dit zijn de koopwoningen op de bouwnummers 10 t/m 19, is de tweede verdiepingsvloer gestort. Deze week zijn we begonnen met het lijmen van de wanden op de zolder. Over circa 2 weken zullen hier de kappen worden geplaatst en starten we tevens met de afbouw van deze woningen. We verwachten blok 7 eveneens in juli op te kunnen leveren.

Bijgaand een aantal foto’s van de bouw vandaag.