Zonnevlinder Helmond | Stand van de bouw februari 2020

Nieuws

De bouw van nieuwbouwplan Zonnevlinder in de Helmondse wijk Weverspoort is in volle gang. De woningen krijgen steeds meer vorm.

Bij blok 1, dit zijn de huurwoningen gelegen op de bouwnummer 53 t/m 63, is de tegelzetter bijna gereed en worden de installaties aangebracht. De tuinbergingen worden deze week geplaatst en over een aantal weken zullen de eerste woningen van dit blok worden opgeleverd.

Bij blok 2, de koopwoningen op de bouwnummers 30 t/m 41, zijn de daken nagenoeg gereed. In de woningen wordt hard gewerkt aan het leidingwerk en de eerste dekvloeren zijn afgelopen week geplaatst, hierna zullen de tegelzetter en stukadoor starten.

Bij blok 3, dit zijn de koopwoningen op de bouwnummers 42 t/m 48, wordt het laatste metselwerk verricht en liggen de kappen reeds op de woningen. Vanaf deze week zal worden gestart met de binnenwanden, waarna de verdere afbouw volgt.

Bij blok 4, de koopwoningen op de bouwnummers 20 t/m 29, liggen de verdiepingsvloeren erop, deze zullen deze week worden gestort. Daarna volgt het plaatsen van de kappen snel en kan ook hier worden gestart met de afbouw.

Bij blok 5, dit zijn de huurwoningen op de bouwnummers 49 t/m 52, zijn de kappen en het metselwerk nagenoeg gereed. De binnenwanden zijn geplaatst en de leidingen worden momenteel aangebracht. Eind van de week zullen hier de dekvloeren worden gegoten.

Bij blok 6, de koopwoningen op de bouwnummers 01 t/m 09, liggen de eerste verdiepingsvloeren, welke afgelopen week zijn gestort. Deze week wordt hier gestart met het lijmwerk van de eerste verdieping.

Bij blok 7, dit zijn de koopwoningen op de bouwnummers 10 t/m 19, wordt momenteel de begane grond gelijmd waarna de kozijnen kunnen worden gesteld. Daarna kan er worden begonnen met het metselwerk.

Bijgaan een aantal foto’s van de bouw op 7 februari jl.